Manapság mindenki a lehető legpraktikusabb, legkompaktabb megoldást igyekszik választani, mely igazán érthető is. Elég, ha mindössze a különféle elektronikus eszközökre gondolunk, mint a szinte napról napra kisebbé váló, azonban okosabb számítógépekre. Ez az irányvonal természetesen más esetekben, területeken is érzékelhető, ma már az otthonteremtésben is megfigyelhető. Van Bo Le-Mentzel építész pedig megmutatta, hogy mennyire érvényesíthető ez az elképzelés, ha az otthonunkról van szó.
menekult-haz.jpeg

Van Bo Le-Mentzel olyan egy négyzetméteres házat tervezett, mely nem csupán nagyon kicsi, hanem mellette könnyű is. Az általa alkotott ház mintapéldánya ugyanis mindössze 40 kg, a kerekeinek köszönhetően pedig mozgatható is. A minimalista ház feltalálója menekült múltjából nyert inspirációt. Mivel élete jelentős részét különböző szociális bérlakásokban, valamint táborokban töltötte, ez volt az első igazi otthona, melynél ő választhatja meg, hogy kik legyenek a szomszédjai, merre nyíljon az ajtó, illetve hogy merre nézzen a ház ablaka.

menekult-haz-tervrajz.jpg

A kis ház prototípusa értelemszerűen még nem egészen kidolgozott, azonban már a tervekből is egyértelműen kitűnik, hogy nagyon egyszerűen és könnyedén alakítható át lakószobává, hálószobává, sőt még irodává is gyorsan transzformálható. Az elkövetkezendőkben pedig akár mobilkonyhát is létre lehet hozni a minimalista házacskából.

A bejegyzés trackback címe:

https://urbangarden.blog.hu/api/trackback/id/tr387811012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása