A virágoknak számos előnyös tulajdonságuk van. Tisztítják a levegőt, friss oxigént biztosítanak, üdévé teszik otthonunkat, de ezenkívül még hűtik is a lakást. Amikor a hőmérséklet folyamatosan emelkedik, ez sem mellékes szempont. Városi kis lakásban nem egyszerű helyet biztosítani a növényeknek. Ebben kívánunk segíteni: egyszerű, szokatlan ötletekkel otthonunk még több pontján élvezhetjük mindazt a jót, amit a növények nyújtani képesek.

 A képekre kattintva galéria nyílik jobbnál jobb ötletekkel!

 

Ültess az asztalra!

Az étkezőasztal kitűnő hely a növények számára. Általában kis tálkákat, gyertyákat vagy vázákat teszünk a közepére, de egy élő növénnyel az egésznek más hangulatot adhatunk. Dekoratív cserépben változatos virágkombinációkat is létrehozhatunk. Hogy az összhatás igazán harmonikus legyen, ugyanabból a fajtából a lakás több pontjára is tehetünk.  

 Képek forrása: Pinterest

 

A fürdőt se hagyd kihasználatlanul!

Sokszor eszünkbe sem jut, pedig a fürdőszoba megjelenését és atmoszféráját az élő növények nagyban képesek megváltoztatni. Egy-egy apró vagy a kád szélére kihelyezett dúsabb, akár futónövénnyel mindezt egyszerűen elérhetjük. Dekorációnak sem utolsó, nem beszélve áldásos hatásairól.

Képek forrása: Pinterest

 

Kertészkedj a konyhában is!

Zölddé és organikussá teheted a konyhádat, úgy a kinézet, mint a főzés tekintetében, ha ehető növényekkel díszíted. Általuk közelebb kerülhetsz a természethez, feldobhatod velük a konyhát és a finom fűszerek mindig kéznél lesznek, amikor csak szükséged van rájuk.

Képek forrása: Pinterest

 

Lógasd le!

Ha úgy érzed, a lakásban egyszerűen már nincs több hely sem a földön, sem a polcokon a virágok számára, akkor sem kell lemondanod az újabb zöldekről! Légy kreatív és keress nekik helyet a plafonról lelógatva! Legalább olyan dekoratív megoldásokat hozhatsz létre, mintha a cserepet egyszerűen a polcra tennéd. Az adott helyiségbe lendületet is viszel, hiszen a plafonról lelógó virág mozgalmassá teszi a teret. Nemcsak a kaspó alakjával vihetsz modern és játékos vonalat a függő növénytartásba, hanem a növények megválasztásával is!

Képek forrása: Pinterest

 

Tetszettek az ötleteink? Te milyen növénnyel dobod fel a lakásod? Melyiket valósítanád meg szívesen?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://urbangarden.blog.hu/api/trackback/id/tr7913263133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása