A hosszú téli hónapokban, mikor már szinte délután besötétedik és a nyáron burjánzó virágok is cserben hagynak, van néhány növény, amelyikre ilyenkor is számíthatunk. Nekik köszönhetően télen sem kell lemondani a virágok látványáról, hiszen az ő virágzási idejük éppen ilyenkorra esik. A leghidegebb évszakban is gondoskodnak arról, hogy ne csak zöld, de színpompás virágok is legyenek otthonodban!

 

Fokföldi (Afrikai) ibolya
(Saintpaulia ionantha)

Az év nagy részében a fokföldi ibolya kedveli a keleti vagy nyugati tájolású ablakot, de télen jobb, ha átköltözteted egy naposabb helyre, délre néző ablak közelébe.

 

Képek forrása: everystockphoto.com

Egyiptomi csillagcsokor
(Pentas lanceolata)

A csillag alakú, tarka virágai nyáron rengeteg pillangót vonzanak a kertben. Amint beáll a hideg idő, vidd be a lakásba, hogy jól érezhesse magát és egész évben ontsa virágait.

Képek forrása: everystockphoto.com

Ciklámen
(Cyclamen)

Hagyományos szobanövény, aminek divatos megjelenést adhatsz egy stílusos kaspóval. Könnyen elhervad, ezért fordítsd rá figyelmet és ha nem szereti az adott helyét, költöztesd!

Képek forrása: everystockphoto.com

 

Kafferliliom
(Clivia)

Az amarilisz rokona ez a növény, mely mutatós, csillag alakú virágokat hoz. Kis kaspóba ültesd, mert kedveli, ha a gyökerei minél jobban összefonódnak. Tedd világos helyre, de ne érje közvetlen napfény.

 Képek forrása: everystockphoto.com

 

Kankalin
(Primula)

Az egyik legkorábban virágzó növény, mely illatos, többnyire halványsárga virágokat hoz tél végén. A bőséges, közvetlen napfényt kedveli. Ha nem szeretnéd, hogy virágzás után tönkremenjen, gondoskodj róla figyelmesen!

Képek forrása: everystockphoto.com

A bejegyzés trackback címe:

https://urbangarden.blog.hu/api/trackback/id/tr3813347091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása