A növények és a virágok szeretete ihlette azokat a művészinek is nevezhető alkotásokat, melyek ma már Sao Paulo utcáit ékesítik. Felipe Carrelli megelégelte a sok működésképtelen és elhagyott autót, és nagyszerű ötlete támadt, újraértelmezte őket. Barátaival is megosztotta az ötletét, Tobias Rodil-lal és Thiago Carvalhaesszel, akik szintén művészeti beállítottságúak. Az eleinte elméleti ötleteket hamarosan tett is követte, melynek eredményeképpen megszületett a ma már Ocupe Carrinho projekt nevet viselő első alkotás, amelyet rövid időn belül még két kreáció követett.


Az elképzelés nem túlzottan összetett, mégis a végeredmény mindenkit lenyűgözött. Az elhagyott autóknak új színt adtak, különféle motívumokat festettek rájuk, majd pedig különböző tárgyakat helyeztek beléjük, mint például kisebb gyertyákat és könyveket. A főszerep viszont a növényeké és virágoké, melyekkel élettereket alakítottak ki. Ezzel mintegy felhívják a figyelmet az emberi hozzáállás megváltoztatásának szükségességére, illetve ennek teljes hiányára. A négy keréken lévő minikert olyannyira elnyerte a város lakóinak és az élhetőbb városokért küzdő szervezetek tetszését, hogy azóta folyamatosan különféle adományokkal támogatják az alkotócsoport tevékenységét.

A bejegyzés trackback címe:

https://urbangarden.blog.hu/api/trackback/id/tr517970031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása